Wat te doen op Curaçao, in de omgeving van Wayaca Mini Resort.

tugboat curacao

Op vakantie op Curaçao, dan wil je weten wat te doen op dit mooie eiland. Het Wayaca Mini Resort ligt perfect gelegen in de wijk Jan Thiel op 5 min rijden van het bekende Jan Thiel beach en 10 min rijden van Mambo en Cabana Beach. In de omgeving van het resort zijn veel dingen te doen. Hieronder bieden we je alvast een greep uit de activiteiten:

 • Wandelen op de zoutpannen(gratis)

Vanuit het resort wandel je zo de zoutpannen van Jan Thiel op waar regelmatig flamingo’s te bezichtigen zijn. Een mooie wandeling in de natuur van Curaçao.

Zoutpannen van Jan Thiel
 • Equus bbq restaurant

Op vrijdagavond is in de straat van ons resort, restaurant Equus open om heerlijk te dineren. Geniet van een heerlijke vers bereide spies van de barbecue. Vergeet niet te reserveren want ze zijn enkel op vrijdag open en daarom loopt het al snel vol.

Afbeeldingsresultaat voor equus curacao
Equus
 • Jan Thiel beach

Jan Thiel beach is een van de bekendere stranden van Curaçao en op zo’n 5 minuten rijden van het resort. Overdag heerlijk zwemmen en genieten van een hapje en een drankje. Op woensdagavond is er altijd een swingende liveband. Vergeet op zaterdag de happy hour niet bij Zanzibar, van 17:00 tot 18:00 zijn alle drankjes voor de helft van het geld. Een gezellige avond met een dj gevolgd door een liveband.

Afbeeldingsresultaat voor zanzibar happy hour
 • Mambo beach

Een ander bekend strandje op Curaçao is Mambo beach, lekker zonnen of struinen over de boulevard, Mambo heeft het allemaal. Na een heerlijk dagje strand kun je lekker dineren in een van de vele restaurants.

Afbeeldingsresultaat voor mambo beach boulevard
Mambo Beach
 • Sea aquarium

Zwemmen met dolfijnen, kussen met een zeeleeuw. Dit kan allemaal bij het Sea aquarium.
Gelegen naast Mambo beach.

Gerelateerde afbeelding
Sea Aquarium
 •  Cabana Beach

Heerlijke genieten op het strand, een drankje in de sportsbar of de voetjes van de vloer op de happy hour op woensdag vanaf 22:00 uur. Iedere donderdag is er een openlucht bioscoop om lekker onder de palmen naar een film te kijken. Cabana ligt naast Mambo en op zo’n 10 minuten rijden van het Wayaca Mini Resort.

Movienight Cabana
 • Pop’s place diner

Een van de lekkerste restaurantjes aan het water op een steenworp afstand van het resort. Hier geniet je van een lekkere verse vis of een heerlijk stuk vlees voor een betaalbare prijs. Dit restaurant is elke avond drukbezocht door local’s en toeristen. Zeker een plek om te lunchen of dineren tijdens je verblijf.

Gerelateerde afbeelding
Pop’s Place
 • Snorkelen bij de tugboat (gratis)
 • Op 2 minuten rijden van pop’s place ligt een oude sleepboot in het water. Een perfecte plek om te snorkelen. Hier geniet je gratis van al het mooie wat de tropische zee te bieden heeft.
Afbeeldingsresultaat voor tugboat curacao
Snorkelplek Tugboat
 • Brakke put mei mei

Op 5 min rijden ligt het oude landhuis Brakke put mei mei. Hier kan je overdag midgetgolfen of met de kinderen naar de speeltuin. S ’avonds kun je heerlijk dineren en genieten van livemuziek. Op maandag is er na het diner een gratis salsa les. Dit is een goede tip als je de rest van de vakantie mee wilt gaan in de Caribische sferen.

Afbeeldingsresultaat voor brakke put mei mei
Brakke Put Mei Mei
 • Trip klein Curaçao

Vanaf het Spaanse water kun je een dagtrip naar het onbewoonde eilandje klein Curaçao boeken.  Hier geniet je van een heerlijke lunch, snorkelen met schildpadden en genieten van een echt verlaten tropisch eiland.

Afbeeldingsresultaat voor klein curacao
Schilpad bij klein Curacao

Geef een antwoord